Allergodil

Injekcie

Drops Očné kvapky 0,05% vo forme bezfarebného, ​​transparentného alebo takmer transparentného, ​​takmer bez mechanického roztoku nečistôt.

Pomocné látky: hypromelóza (hydroxypropylmetylcelulóza), edetát disodný, benzalkóniumchlorid, sorbitol 70%, hydroxid sodný, voda d / a.

6 ml - plastové fľaše (1) s kvapkadlom - kartónové obaly.

Histamín H blokátor1-receptor, ftalazinónový derivát. Má silný a predĺžený dlhodobý antialergický účinok. Pri intraokulárnom použití sa objavujú ďalšie protizápalové a stabilizačné účinky na membrány: azelastín inhibuje syntézu a uvoľňovanie mediátorov skorej a neskorej fázy alergických reakcií (vrátane leukotriénu, histamínu, faktoru aktivujúceho krvné doštičky a serotonínu, znižuje počet molekulárnych adhéznych buniek a eozinofilov).

Žiadny klinicky významný účinok na QT interval nebol zistený ani pri dlhodobom používaní azelastínu vo vysokých dávkach.

- prevencia a liečba sezónnej alergickej konjunktivitídy;

- liečba sezónnej (celoročnej) alergickej konjunktivitídy.

- vek detí do 4 rokov;

- Precitlivenosť na azelastín alebo iné zložky lieku.

Sezónna alergická konjunktivitída: Dospelí a deti staršie ako 4 roky majú predpísané dávkovanie 1 kvapku do každého oka 2 krát denne (ráno a večer). V prípade potreby sa frekvencia aplikácie zvýši na 4-krát denne.

V prípade predpokladaného vystavenia alergénu sa liek používa profylakticky.

Mimosezónna (celoročná) alergická konjunktivitída: Dospelí a deti vo veku 12 a viac rokov majú predpísané 1 kvapku do každého oka 2 krát denne (ráno a večer). V prípade potreby sa frekvencia aplikácie zvýši na 4-krát denne.

Pravidlá používania lieku Allergodil

1. Osušte pokožku okolo očí čistou handričkou.

2. Odskrutkujte uzáver a uistite sa, že kvapkadlo je čisté.

3. Opatrne stiahnite dolné viečko.

4. Opatrne, bez toho, aby ste sa dotkli kvapkadla očnej buľvy a sliznice, aplikujte jednu kvapku lieku do stredu dolného viečka.

5. Sklopte dolné viečko a prstom jemne zatlačte na vnútorný kútik oka. Držte prst, niekoľkokrát bliknite. Prebytočné liečivo sa zbaví tkaniva.

6. Zopakujte to isté pre druhé oko.

Na strane zrakového orgánu: zvýšená citlivosť očí, pocit cudzieho telesa, zafarbenie spojivkovej membrány, podráždenie, bolestivosť, svrbenie, sčervenanie, opuch, zvýšené slzenie; zriedka - suché oči, blefaritída.

Systémové reakcie: dyspnoe, dysgeúzia, suchá koža.

Očné kvapky Meda Pharma Allergodil - recenzia

Začne čoskoro. jar, kvet, alergia Nechcú chodiť s opuchnutými a vodnatými očami, požiadajte o pomoc Allergodil.

Pre niektoré, májové sviatky sú dôvodom na vychutnanie si teplého počasia a vdychovať vôňu rastlín a kvetov, ktoré sa prebudia zo zimného spánku.

Pre nás je to hrozný čas, ktorý sme donedávna čakali so zrejmým záujmom. V tomto čase bolo dieťa alergické na kvitnutie niektorých stromov.

To sa prejavuje v opuchnutých a vodnatých očiach, ktoré neustále svrbia. A keďže sa ich syn trie s nie vždy čistými rukami, konjunktivitída sa tiež spája s edémom.

Niečo vám poviem, hrozné. Akonáhle po zdriemnutí v materskej škole, dieťa, s jej vzhľad, veľmi vystrašila učiteľa.

Použitie konvenčných antihistaminík malo slabý účinok práve na odstránenie edému z očí.

Jedného dňa nám lekár poradil s liekom Meda Pharma Allergodil s antialergickými očnými kvapkami.

Fľaša má pohodlnú malú pipetu, ktorá vám umožňuje pochovať tak, ako potrebujete.

Dieťa prešlo týmto zákrokom, pretože liek nie je štípaný do očí, samozrejme, je tu nepríjemný pocit z vody v očiach, ale môže byť utrpený a vynechaný.

Výsledok bol za pár dní na tvári, po spánku sa oči nevešli a neboli svrbené. A čoskoro by sa mohol zaznamenať mierny opuch očných viečok dieťaťa, ak by to vyzeralo veľmi dobre, nemali sme žiadne vedľajšie účinky uvedené v návode.

Tento liek nie je veľmi lacné - malá fľaša 6 ml sa predáva v našich lekárňach za 363 rubľov, ale stojí za to určite.

Preto už teraz, s prvými lúčmi jarného slnka, som sa dostal bližšie k našim úsporným kvapkám.

Recenzie pre Allergodil

Forma uvoľnenia: Kvapky, sprej

Analógy Allergodil

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 8 rubľov. Analógovo lacnejšie o 402 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 21 rubľov. Analógovo lacnejšie o 389 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 23 rubľov. Analógovo lacnejšie o 387 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 25 rubľov. Analógovo lacnejšie o 385 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 29 rubľov. Analógovo lacnejšie o 381 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 42 rubľov. Analógovo lacnejšie o 368 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 55 rubľov. Analógovo lacnejšie o 355 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 55 rubľov. Analógovo lacnejšie o 355 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 75 rubľov. Analógovo lacnejšie o 335 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 82 rubľov. Analógovo lacnejšie o 328 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 89 rubľov. Analógovo lacnejšie o 321 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 94 rubľov. Analógovo lacnejšie o 316 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 97 rubľov. Analógovo lacnejšie o 313 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 105 rubľov. Analógovo lacnejšie o 305 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 112 rubľov. Analógovo lacnejšie o 298 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 113 rubľov. Analógovo lacnejšie o 297 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 116 rubľov. Analógovo lacnejšie o 294 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 119 rubľov. Analógovo lacnejšie o 291 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 120 rubľov. Analógovo lacnejšie o 290 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 122 rubľov. Analógovo lacnejšie o 288 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 124 rubľov. Analógovo lacnejšie o 286 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 124 rubľov. Analógovo lacnejšie o 286 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 127 rubľov. Analógovo lacnejšie o 283 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 147 rubľov. Analógovo lacnejšie o 263 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 148 rubľov. Analógovo lacnejšie o 262 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 157 rubľov. Analógovo lacnejšie o 253 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 174 rubľov. Analógovo lacnejšie o 236 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 179 rubľov. Analógovo lacnejšie o 231 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 187 rubľov. Analógovo lacnejšie o 223 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 196 rubľov. Analógovo lacnejšie o 214 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 198 rubľov. Analógovo lacnejšie o 212 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 204 rubľov. Analógovo lacnejšie o 206 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 223 rubľov. Analógovo lacnejšie o 187 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 233 rubľov. Analógovo lacnejšie o 177 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 236 rubľov. Analógovo lacnejšie o 174 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 240 rubľov. Analóg je lacnejší o 170 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 266 rubľov. Analógovo lacnejšie o 144 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 310 rubľov. Analógovo lacnejšie o 100 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 312 rubľov. Analóg je lacnejší o 98 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 314 rubľov. Analógovo lacnejšie o 96 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 314 rubľov. Analógovo lacnejšie o 96 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 315 rubľov. Analógovo lacnejšie o 95 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 315 rubľov. Analógovo lacnejšie o 95 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 338 rubľov. Analógovo lacnejšie o 72 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 339 rubľov. Analógovo lacnejšie o 71 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 361 rubľov. Analógovo lacnejšie o 49 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 371 rubľov. Analóg je lacnejší o 39 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 372 rubľov. Analóg je lacnejší o 38 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 378 rubľov. Analógovo lacnejšie o 32 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 396 rubľov. Analógovo lacnejšie o 14 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 448 rubľov. Analog je drahšie 38 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 550 rubľov. Analog je drahší o 140 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 586 rubľov. Analog drahšie na 176 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 688 rubľov. Analog drahšie na 278 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 730 rubľov. Analog drahšie na 320 rubľov

Zhoduje sa podľa indikácií

Cena od 3699 rubľov. Analog drahšie na 3289 rubľov

Návod na použitie pre Allergodil

Medzinárodný nechránený názov:

Forma dávkovania:

zloženie:

1 fľaša (10 ml) obsahuje: účinnú látku: hydrochlorid azelastínu 0,01 g; pomocné látky: hypromelóza, dihydrát edetátu disodného, ​​bezvodá kyselina citrónová, dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného, ​​chlorid sodný, čistená voda

Opis: číry bezfarebný alebo takmer bezfarebný roztok

Farmakoterapeutická skupina: t

antialergické činidlo - H1 blokátor histamínových receptorov.

ATX kód R01AC03

Farmakologický účinok

Azelastín je dlhodobo pôsobiace antialergické činidlo odvodené od ftalazinónu. Azelastín je selektívny H1-blokátor histamínu, má antihistamínový, antialergický a membránový stabilizačný účinok, znižuje permeabilitu a exsudáciu kapilár, stabilizuje membránu žírnych buniek a zabraňuje uvoľňovaniu biologicky aktívnych látok z nich (histamín, serotonín, leukotriény, faktor aktivujúci krvné doštičky, a tým istým spôsobom aktivuje krvné doštičky a tým istým spôsobom v prípade zlyhania srdca atď. a neskoré štádiá alergických reakcií a zápalu. Keď sa aplikuje topicky, systémový účinok je zanedbateľný.

Intranazálne podávanie znižuje svrbenie a upchatie nosa, kýchanie a výtok z nosa. Zníženie príznakov alergickej rinitídy sa pozoruje od 15 minút po aplikácii a trvá až 12 hodín alebo viac.

Neexistuje klinicky významný účinok na QT (QTc) ani pri dlhodobom používaní vysokých dávok azelastínu.

Biologická dostupnosť po intranazálnom použití je približne 40%. Maximálna koncentrácia (C. Tmax) v krvi po intranazálnom použití sa dosiahne za 2-3 hodiny. Ak sa aplikuje intranazálne v odporúčanej dennej dávke 1,1 mg, rovnovážna koncentrácia v krvi je nižšia ako 1% dávky (1 ng / ml).

Koncentrácia liečiva v sére po intranazálnom použití je 8-krát nižšia ako po perorálnom podaní.

U pacientov s alergickou rinitídou je koncentrácia v krvi vyššia ako u zdravých.

Ďalšie perorálne podávané farmakokinetické údaje.

Komunikácia s krvnými proteínmi 80-90%.

Metabolizuje sa v pečeni oxidáciou zahŕňajúcou cytochrómový systém P.450 s tvorbou aktívneho metabolitu dezmetilazelastiny. Vylučujú sa hlavne obličkami ako neaktívne metabolity.

Polčas eliminácie (T1 / 2) azelastínu je asi 20 hodín, jeho aktívny metabolit dezmetilazelastina je asi 45 hodín.

Indikácie na použitie

- Liečba sezónnej a celoročnej alergickej rinitídy (vrátane sennej nádchy) a rinokonjunktivitídy.

- Liečba symptómov vazomotorickej (celoročnej nealergickej) rinitídy, ako je nazálna kongescia, rinorea, kýchanie, post-nazálny syndróm.

kontraindikácie

- Precitlivenosť na azelastín a / alebo iné zložky lieku;

- S alergickou rinitídou a rinokonjunktivitídou - deti do 6 rokov; s vazomotorickou rinitídou - deti do 12 rokov

Použitie počas gravidity a laktácie

Pri testovaní dávok, ktoré mnohonásobne prevyšujú terapeutické rozmedzie, sa u zvierat nezískal žiadny dôkaz teratogénneho účinku, ale keďže nie sú žiadne skúsenosti s azelastínom u gravidných a dojčiacich žien, používanie azelastínového nosného spreja počas tehotenstva a počas laktácie sa neodporúča.

Dávkovanie a podávanie

Alergická rinitída a rinokonjunktivitída

Pri absencii iných odporúčaní pre dospelých a deti vo veku 6 rokov a starších, jedna dávka (140 μg / 0,14 ml) v každej nosovej dutine dvakrát denne, ráno a večer.

Ak je to potrebné, dospelí a deti staršie ako 12 rokov - dve dávky (280 µg / 0,28 ml) v každom nosnom priechode dvakrát denne, ráno a večer.

Alergodil sa používa pred ukončením príznakov a je vhodný na dlhodobé užívanie, nie však dlhšie ako 6 mesiacov nepretržitej liečby.

Dospelí a deti od 12 rokov - dve dávky (280 µg / 0,28 ml) v každej nosovej dutine dvakrát denne, ráno a večer.

Alergodil sa používa pred ukončením príznakov a je vhodný na nepretržité používanie, ale nie viac ako 8 týždňov nepretržitej liečby.

Objem jednej injekcie (jedna dávka) je 0,14 ml a obsahuje 140 μg liečiva.

Postup podávania žiadostí

1. Odstráňte ochranný kryt

2. Pred prvým použitím stlačte postrekovač 2 až 3 krát.

3. V závislosti od podanej dávky si raz alebo dvakrát podajte injekciu do každého nosného priechodu, pričom hlavu držte rovno.

4. Znova nasaďte ochranný kryt.

Vedľajšie účinky

Zriedkavo - slabé, prechodné podráždenie zapálenej sliznice nosa, prejavujúce sa pálením, svrbením, kýchaním, v zriedkavých prípadoch krvácaním z nosa.

V dôsledku nesprávneho spôsobu podávania, keď je hlava vyhodená dozadu, môže dôjsť k horkej chuti v ústach, čo môže v zriedkavých prípadoch spôsobiť nevoľnosť.

Veľmi zriedkavo - alergické reakcie (vyrážka, svrbenie, žihľavka), slabosť, závrat (môžu byť spôsobené samotným ochorením).

predávkovať

V súčasnosti nie sú známe prípady predávkovania liekmi s intranazálnym použitím.

Interakcia s inými liekmi

Keď intranazálne použitie azelastínu neodhalilo klinicky významné interakcie s inými liekmi.

Špeciálne pokyny

V niektorých prípadoch použitie nosového spreja odhaľuje únavu, rôznu závažnosť a slabosť, čo môže byť tiež spôsobené základným ochorením. V týchto prípadoch sa neodporúča viesť vozidlo a pracovať s nebezpečnými strojmi. Pitie alkoholu môže tieto účinky zvýšiť.

Uvoľňovací formulár

Sprej nazálne dávkuje 140 ug / dávka.

Na 10 ml roztoku v sklenenej fľaši hnedej farby so skrutkovým rozprašovačom.

1 fľaša spolu s návodom na použitie sa umiestni do kartónového obalu.

Podmienky skladovania

Pri teplote 8 - 25 ° C, mimo dosahu detí.

Čas použiteľnosti

3 roky. Otvorené injekčné liekovky - 6 mesiacov.

Neplatí po dátume exspirácie.

Obchodné podmienky pre lekárne

Recenzent: Larisa (pozitívna recenzia)

Pomáha pri alergiách na ambróziu

Výhody: Jednoduché použitie, zmierňuje upchatie nosa, znižuje svrbenie

Nevýhody: Akcia rýchlo končí

Som alergický na kvitnutia ambrózie, ako si pamätám. Allergnodil nie je prvý v zozname mojich liekov, ale používam ho po celú dobu. Tabletky nie vždy úplne zmierňujú symptómy, hoci ich pravidelne pijem. Ak vietor priviedol peľ z polí do mesta, potom len katastrofa, musíme sa zachrániť ďalšími prostriedkami. Adlergodil ako jednoduchosť použitia. Hlavnou vecou je nesnažiť sa naplniť nos viac, ako by mal, aby som nezhoršil situáciu, pochopil som to z osobnej skúsenosti. Nadmerný sprej môže spôsobiť nepohodlie v nose. Mierne množstvo, jeden alebo dva zilchs v každej nozdry uľahčujú dýchanie, opuchy klesá, špička nosa svrbí menej, začervenanie ustupuje. Manuál hovorí, že môžete skladovať pri chladnej teplote, takže si na to neviem zavesiť, máme v lete teplo, nikdy som ho nevložil do chladničky, nikdy som ho nemal, aby to nepomohlo ani nepokazilo. Je zlé, že neskôr sa všetky príznaky vrátia, alergia sa úplne neodstráni.

Autor recenzie: Elena (pozitívna recenzia)

Ambulancia na drahé cenovky

Výhody: rýchle pôsobenie

Nevýhody: drahé ceny, nízka kvalita spreja, suché sliznice

Akonáhle začne prvý kvet, moje alergie sú tam. Slzy prúd, rýma, musia nosiť tmavé okuliare, takže okolie nevidel moje červené oči. Samozrejme, od kýchania to nezachráni. Na radu priateľa kúpil Allergodil (sprej na nos). Za cenu drahých. Za 10 miligramových fliaš dali takmer 600 rubľov. Ale ja som sa rozhodol skúsiť. Pôsobí rýchlo, odstraňuje opuch za 20 minút, ľahšie sa dýcha a tiež sa znižuje slzenie. Výsledok zostáva dlhý čas, vynechal som dve injekcie denne. Z negatívnych aspektov - suší sliznice. Nie veľmi príjemné pocity, horká chuť v ústach, niekedy závraty. Samotný postrekovač nie je vhodný, funguje raz. Myslel som, že opustím Allergodil pre prípad núdze, ale má krátku trvanlivosť.

Recenzent: Lisa (negatívna recenzia)

Neefektívne a drahé

Výhody: Pre seba som nenašiel

Nevýhody: dlhú dobu sa nezbavili symptómov, spôsobuje suchosť a horkosť v ústach, otvorenú fľašu nemožno dlhodobo skladovať, drahú cenu

Na jar, moje telo sa začalo "zauzľovať", na mojich rukách sa objavila neznáma vyrážka a môj nos odmietol dýchať, plynul nekonečne a kýchol. Pre všetky príznaky vyzerali ako alergia, aj keď som to nikdy predtým nenarazil, tak som išiel k alergistovi. A keďže sa stále musím dostať do nemocnice, išiel som na súkromnú. Počúvala ma, povedala, že testy neurobila, mala by byť adresovaná diagnostickému centru. A sú drahé, ale verí, že áno, je to alergia a blahoželám mi, že som sa pripojil k štíhlym radom alergií. Kvapky a masť prepustený, a pre dlho-utrpenie nos mi povedal, kúpiť Alergodil sprej. Veľmi ho chválila: dlhodobo zmierňuje symptómy a vo všeobecnosti spása pre ľudí ako som ja. Ošetrenie stojí dosť penny, sprej, mimochodom, nie je lacný, dal viac ako 500 rubľov, a je určený pre 60 dávok injekcií. Napodiv, ale alergia môže spôsobiť lokálne alergické reakcie (uvedené v návode na použitie). Z týchto vedľajších účinkov som zažil len horkosť v ústach, dokonca aj nevoľnosť. Ak je sprej nesprávny, odložte hlavu dozadu. Nehadzoval som hlavu, ale horkosť a suchosť sa stále cítili pri každej injekcii. No, aspoň nie chorý, vďaka za to. Žiadna úľava mi neviedla sprej. Lekár oznámil, že sprej by mal byť uvoľnený z preťaženia a kýchať aspoň pol dňa, ale tento zázrak sa mi nestal. Symptómy ustúpili, možno na hodinu, a potom sa všetko ponáhľalo novým spôsobom, slizničný edém nezmizol. Vo všeobecnosti hodila peniaze, musela byť zachránená inými prostriedkami. A ďalšie významné mínus "Allergodila" - otvorenú fľašu nemožno skladovať viac ako šesť mesiacov, a koľko z vás počas tejto doby nachihaete? Tak zbytočne drahé a neefektívne.

Autor recenzie: Alena (pozitívna recenzia)

Výhody: Liek pomáha.

Nevýhody: Trochu drahé, ale stojí za to.

Dokonca aj v škole začali problémy s alergiami. Alergia nie je konštantná, ale sezónna. Každú jar a časť leta. Keď začal peľ a obdobie kvitnutia, cítil som sa hrozne. V tomto ročnom období bol nos vytiahnutý, potom z neho vytekal, neustále kýchate a oči si olízali, že jednoducho nie je možné žiť. Škola bola niekedy vynechaná po celé týždne počas najakútnejších dní. Moja matka kúpila všetky lieky, snažila sa bojovať proti týmto alergiám. Ale nič pomohlo, žiadne spreje a lieky. Lekáreň raz odporučila mame kúpiť Allergodil. Samozrejme, v porovnaní s predchádzajúcimi liekmi je Allergodil drahší. Inštrukcie hovoria, že ho použijete 2 krát denne. Len niekedy, v obzvlášť ťažkých dňoch, časoch denne. Užíval som liek niekoľko rokov. Tak dlho, ako to pomôže, pokiaľ prijmem a alergia zmizne. Fľaša stačí na 1 tok alergie.

Autor recenzie: Alena (pozitívna recenzia)

Nie je vyliečený, ale stále používaný, naozaj páči

Výhody: nespôsobuje pálenie, nevysychá, rýchlo a trvalo zmierňuje príznaky alergie

Nevýhody: nelieči alergie, drahý, môže spôsobiť bolesti hlavy v priebehu času.

Dúfal som, že liečba týmto sprejom by ma zbavila alergií na prach. Použil to, ako to predpísal lekár, pol roka, bohužiaľ - hneď, ako sa zastavila, alergia s nachladnutím a snot sa vrátil. Ale kým bola liečená, všetko bolo úžasné. Sprej bol veľmi pohodlný, jemne rozptýlený, nepretekal do hrdla. Horenie nespôsobilo a sliznica vôbec nevysušuje, koľko ho nepoužívate. Pomáhal rýchlo, najviac za 15 minút nos začal dýchať, svrbenie a prúdenie z nosa sa zastavili. Ešte príjemnejšie bolo, že dvojitá aplikácia spreja mi stačila na celý deň žiť bez príznakov alergie. Jediná vec, ktorá ma rozrušila v čase liečby, takže jeden vedľajší účinok. Nie hneď, až po 4 mesiacoch som mal bolesti hlavy, ktoré vznikli práve po použití spreja. Lekár povedal, že pri dlhodobom užívaní lieku je možné, ale reverzibilné. A pravdou je, že ako liečba skončila, aj oni prešli. Je však stále škoda, že sa mi nepodarilo zbaviť sa alergií, sprej bol veľmi drahý, počas tohto času som strávil veľa času.

Recenzent: Katya (negatívna recenzia)

Drahé a zbytočné

Nevýhody: vysoká cena, nulový efekt

Pokúsil som sa použiť tento sprej, keď mal syn dusný nos. Náklady na sprej pomerne veľké - takmer 500 rubľov. Zdá sa, že za takéto peniaze môžete urobiť vynikajúci liek, ktorý pomáha rýchlo a efektívne. Ale nie. Môj syn si vôbec nevšimol žiadny účinok, je to to isté, ako keby sme mu na nos nosili obyčajnú vodu. Nos zostal sľúbený, nebol ani krátkodobý účinok, ktorý sa zvyčajne vyskytuje po použití takýchto sprejov. Môj záver je plytvanie peniazmi. O niečo neskôr, odkedy som si ich kúpil, som sa snažil sprej skúsiť. Účinok bol presne rovnaký, to znamená, že žiadny.

Allergil recenzie očné kvapky

Prehľad o medicíne

: na tejto stránke môžete zanechať recenziu o ALLERGODIL. Stránka tiež poskytuje aktuálnu cenu pre ALLERGODIL a návod na použitie. Nezabudnite, že pred použitím akéhokoľvek lieku sa vždy poraďte so svojím lekárom.

Analógy ALLERGODIL

EYE-t EKTOIN PRO 2,0% AHSTAGAM KROMOGEKSAL očné kvapky LEKROLYN ALLERKAPS NOSEYLIN ALOMID ALLERGOKROM KROM ALLERG EYE DROPS LORATAL SUPRALIN DINAF FARMEDEKS RELRALL DRAFLELLR DROYLERG RLAUDALR DLAF RALONEPSE

Cena ALLERGODIL

Alergická rinitída Konjunktivitída Očné kvapky

eyeball dňa 1. augusta 2017

zmenil na ai / ty žltý o niečo drahší, ale normálne sa vyrovnal bez podpory

Oksana 15.7.2016

Kúpim si nosný sprej, pretože Mám Polinoz a zriedka nejaké kvapky vôbec. A tu ráno bez toho, aby sme odišli z domu, celý deň plávala celý deň a svietila.

CLARA 13. júla 2016

NEZAPÍNAJTE, PRIATELIA! PODĽA ZNAČKY „ALLERGODIL“, VYDANÉ NIE LEN EYE DROPS, ALE NAZAL SPRAY.

Hosť 5. mája 2016

Tu píšu recenzie o kvapkách pre oči "Allergodil", a nie o spreji pre nos. Aký druh temných ľudí? Nespokojní s týmito kvapkami, nezavádzajte všetkých potenciálnych alergikov s vaším uzlom. Naučte sa čítať inštrukcie aj súvisiace témy!

Pokemon 14. augusta 2015

suché oko najprv myslel, že to jednoducho nepomôže, ale po prečítaní strany to všetko pochopilo. Áno, nie je to svrbenie, ale oko schne. veľmi drahé. 100 UAH nestojí za preplatenie na pacientov. zasrat teritórium s ambróziou a teraz vypratá deflácia peňazí na tieto lieky

Anna 28. decembra 2015

Používam ho už druhý rok, moje oči sú veľmi pohodlné, neviem, čo by som robil bez alergií. Možno máte intoleranciu nejakej látky z kompozície, alebo jednoducho samotný syndróm suchého oka.

Christina 13. augusta 2015

Celá jar prešla s ním. Pomáha dobre, zmierňuje svrbenie a slzenie veľmi rýchlo, a to ma teší a priťahuje v ňom, pomáha po dlhú dobu, to znamená, že ak kvapkáte ráno, potom nie sú žiadne očné problémy až do večera.

Hosť 9. júla 2015

Alergodil - nie vazokonstrikčný liek! Pomáha, keď nos reaguje na kvitnutie ambrózie a iných alergických rastlín. Vzhľadom k tomu, čo sa deje a plížiť sa chhanie. Po injekčnom podaní na jeden deň sa alergická reakcia v nose zastaví a budete voľne dýchať, bez toho, aby ste sa museli podráždiť, a nie chach.

Hosť 14. mája 2015

Máte výrobcov, ktorí majú svedomie? Ako môžete predávať takýto výrobok, a najmä lieky, a dokonca aj za takéto peniaze!

Hosť 2. septembra 2015

Plne súhlasím. Po prvej injekcii, tak položený nos, že nie najmenší pramienok vzduchu nemôže byť natiahnutý. Nikomu to neodporučím.

Anna 26. novembra 2015

Jedná sa o kvapky do očí, nie sprej v nose, a kvapky sú veľmi dobré!

Hosť 22. septembra 2015

Súhlasím s tými, od ktorých jeho nos „buchne“, čo zjavne znamená iba v prípadoch reakcie na kvitnutie, peľ, atď.

Elena 14. augusta 2015

A podľa môjho názoru skvelý produkt. Pomáha oveľa dlhšie ako akékoľvek iné kvapky a nespôsobuje závislosť. stojí za to peniaze.

Hosť 2. septembra 2015

Nič podobné. Nepomohol som vôbec. Nos plný. S tým istým problémom ponúkla zamestnancovi. Výsledok je rovnaký. Nos je pevne uložený.

Julia 10. septembra 2015

Takže máš faloš. Som tretí rok len alergodilom a útekom. Sestra na jar tiež používa, nikdy taký problém, ako ste nemali.

Alina 14. mája 2015

Plné zapojenie za peniaze! Kúpené v Moskve za 770 r, kvapkali, a nos sa nedýchal a nedýcha, nekupujte.

Eugene 12.8.2015

Kde ste našli túto cenu ?! Radil by som, aby sa lekáreň zmenila, zrejme tam predávajú falzifikáty a dokonca aj za nadsadené ceny. Používam ho už dva roky na jar, keď začína kvitnutie, pomáha mi celý deň, ak ho používam ráno, potom ma alergia netrápi až do večera.

Hosť 4. apríla 2015

Ešte horšie, a vysoké náklady..... Lepšie naftyzín za 30 rubľov., Než 490rub, ale nie je ležať ešte viac a fit dokonca volať sanitku. Allergodil-čerpanie peňazí, a možno aj pre zdravie je zlé.

Alexandra 20. augusta 2015

Naftyzín sa nemôže používať dlhšie ako týždeň. tu je to určite nebezpečné pre zdravie. A o alergodil je zbytočné! potrebuje niečo dosť, a to pomáha celý deň, takže tieto peniaze sú natiahnuté na veľmi dlhé obdobie,

Apteka Nemecko 27. októbra 2014

Allergoval (Allergoval) Nemecko. Od nášho zástupcu v Moskve. 5800 rub pre balenie (100 kusov). Bezplatné doručenie v Moskve (v deň objednania), zaslané regiónom (platba po prijatí). Lieky z Nemecka, objednávka, dodanie +7 (499) 705-17-72

Opeľujúci strom 28. júla 2014

Používam očné kvapky, pomáha to dobre. Odkvapkávam jednu kvapku do každého oka, raz denne, nebolo tam žiadne svrbenie ani slzy. Existuje jeden vedľajší účinok - dokonca aj z jednej kvapky do oka, horkosť je cítiť v nosohltane, zrejme je liek veľmi koncentrovaný.

Les 1. septembra 2015

Je to lepšie trochu horkosť ako slzy krupobitia a neustále svrbenie.

Oksana 1. júna 2014

Žiadny účinok Nos je horší ako kedykoľvek predtým. Nechutná droga!

Hosť 2. septembra 2015

Možno ste si vzali falošné? Používam ho už tretí rok, pomáha to veľa!

Hosť 10. novembra 2014

Ste blázon?

Hosť 16. novembra 2014

Hmm... Obmedzenia na tému diskusie vyzerajú zábavne v serióznej téme.

Áno, as takýmito ostrými útokmi.

Vyacheslav 21.dubna 2014

Tuff, nie droga, a dokonca aj tieto peniaze stojí za to! Po instilácii, pocit pálenia v nose a hrdle. A nos ani nedýchal a nedýchal (((

Anastasia 12.8.2015

Alergodil mi veľa pomáha, trvá asi 15 minút, kým zmierni preťaženie, môžete normálne dýchať a účinok trvá niekoľko hodín v rade. Možno, že sa vám nehodil, alebo si vzal falošný..

Hosť 10. novembra 2014

Netreba dodávať, že mozog sa nesnažil zapnúť a kúpiť si kvapku do nosa a nečakať na zázrak z oka?

Hosť 16. novembra 2014

Pane, ukáž trochu zázrakov a prečítajte si, aký druh drogy sa týka. Alergodil je dostupný vo forme nazálneho spreja, tabliet a očných kvapiek.

Elena 25. januára 2014

Používam 2 týždne 2 krát denne, ako je predpísané lekárom, žiadny zmysel, nelieči, neodkladá, drahý, po instilácii horkosť v ústach stojí najmenej 2 hodiny, ako som kvapká naftyzín a kvapká.

Nádej 22. augusta 2015

Už dva roky používam alergodil, veľa mi pomáha, pravdepodobne máte falošný (

VEĽMI ZABEZPEČENÝ PACIENT 31.8.2013

O drogách - zistil na mieste. S vyskúšal mnoho rôznych vazokonstrikčných liekov, taký hrozný efekt ešte nebol, ako z tohto muck za 40 UAH. / fľaša! Po prvej injekcii je nosová sliznica uložená úplne a úplne. Vlastne si myslel, že Quincke už začína! Bolo veľmi ťažké dýchať nos! Pomogda - nabíjanie a môj obľúbený sprej Lozarin! NEKUPUJTE TENTO GADDESS! A píšu - výrobca - Nemecko! Tuftoten Zriedkavé.

Elena 25. januára 2014

Súhlasím, máme 60 dávok = 10 ml v Omsku, nie je to ako máte 40 UAH = 162 rubľov, ale 492 rubľov. = 122 UAH.

Hosť 8. augusta 2013

Môj nos po instilácii nedýcha.

Gregory 6. októbra 2015

Možno ste sa práve nezmestili. Takmer okamžite sa zmierni preťaženie, môžete dýchať. A udržuje celý deň.

Olesya 27. augusta 2015

A ja mám opak len po instilácii, ktorá začína dýchať))))))))))

Hosť 24. septembra 2012

Droga je dobrá. 10-15 minút zmierňuje opuch nosa a všetky nepríjemné pocity. Používam ho dvakrát denne počas obdobia alergie.

bilet-103 17. august 2012

Veľmi šťastný! Do veku 8 rokov sa nemohla zbaviť vazomotorickej rinitídy. Teraz necítim žiadne prejavy chladu.

Vitaly 13. augusta 2012

Allergodil pomáha zbaviť sa chladu v priemere 12 hodín, je to veľmi dlhé a to ma robí šťastným. V práci sa každý trochu zbláznil s jeho „šmorgánmi“ a ráno sa Allergodil rozstrekol a išiel do práce.

Sveta 20. júna 2012

Teší ma táto droga. Bol som predpísaný lekárom, a potom som čítal veľa informácií na svojich internetových stránkach. Rýchlo a trvalo zmierňuje všetky príznaky alergickej rinitídy. Toto je pre mňa spása z večného problému.

Hosť 2. augusta 2012

Ďakujem vám veľmi užitočné informácie na mieste

Hosť 27. augusta 2012

A zbavil som sa alergií, piť ako sériu čaju.

Hosť 27. augusta 2012

Čítal som, že ak budete piť 2 roky, môžete sa vyliečiť. Alergia bola na vôňu parfumov a na všetkých druhoch ovocia a výrobkov, čaj, káva po dobu 3 rokov pili sladkú vriacu vodu, alergické prejavy - edém hrtanu. Tento rok som jedol všetky plody a ovocie, začal som piť aj kávu. Vyskúšajte to.

Alergia na oči sa najčastejšie prejavuje formou alergickej konjunktivitídy.

V takýchto prípadoch hlavná liečba zahŕňa použitie antihistaminických oftalmických kvapiek, medzi ktorými sú alergodilné kvapky považované za jeden z najbežnejších.

Alergodil je antihistaminikum tretej generácie.

Pre vašu informáciu! Prípravky v tejto skupine majú najmenšie množstvo vedľajších účinkov, ale súčasne sú schopné aj v nízkych koncentráciách zastaviť negatívny účinok histamínov, ktoré spôsobujú alergické reakcie.

Tento nástroj sa používa nielen na liečbu alergickej konjunktivitídy, ale aj na sezónne exacerbácie peľových a rastlinných alergií.

Zaznamenáva sa dlhodobý antihistaminický účinok takéhoto činidla a samotná liečba môže trvať niekoľko mesiacov bez toho, aby spôsobila, že sa pacient použije alebo vyvinie vedľajšie účinky.

Aktívna zložka v kompozícii alergodilu je azelastín.

Pod rovnakým názvom sa môžete stretnúť a alergodil, a to je ten istý liek, vyrába ho len iný výrobca.

Azelastín je selektívny blokátor receptorov histamínu a zároveň má stabilizačný účinok na membrány žírnych buniek.

Výsledkom tejto aktivity je spomalenie produkcie histamínu, serotonínu, leukotriénu a niektorých ďalších zlúčenín a látok, ktoré vyvolávajú rozvoj alergie.

Súčasne tento liek zmierňuje príznaky alergií, medzi ktoré patrí aj

trhanie očí a očných viečok

, pocit pálenia a prítomnosť cudzích predmetov pod viečkami.

Spôsob použitia

Podľa návodu na použitie sa tento nástroj používa len na lokálne použitie. V závislosti od formy patológie sa alergodil používa rôznymi spôsobmi.

Ak hovoríme o sezónnej exacerbácii, instilácie sa robia ráno a večer jedna kvapka do každého oka.

Ak sú alergie charakterizované závažnými príznakmi - počet instilácií sa môže zvýšiť na štyri denne.

Ak má pacient alergickú konjunktivitídu, ktorá sa prejavuje bez ohľadu na sezónu, každý deň postačuje denná dvojitá instilácia jednej kvapky.

Celkové trvanie liečby alergodilom nesmie prekročiť dva mesiace.

Stojí za zmienku! Tento liek predpisujú oftalmológovia a alergici v nasledujúcich prípadoch:

V niektorých prípadoch liek slúži ako doplnok k liečbe infekčných patológií, ktoré sa vyvíjajú na pozadí poškodenia zrakových orgánov pacienta vírusmi (najmä herpesom a adenovírusmi).

Alergodil nie je predpísaný v prípadoch, keď sa pacient podrobuje liečbe s použitím glokortikosteroidov, pretože je možné zvýšiť jeho účinok.

V niektorých prípadoch je táto kombinácia možná, ale vyžaduje predchádzajúcu konzultáciu so svojím lekárom.

Majte na pamäti! S inými kvapkami alergodil kompatibilný, ale medzi instiláciou rôznych nástrojov by mala trvať najmenej pätnásť minút.

Vedľajšie účinky a kontraindikácie

V prípade precitlivenosti na liek a nedodržania dávky sa môžu vyskytnúť nasledujúce vedľajšie účinky: t

  • pocit horkosti v ústach;
  • začervenanie očí;
  • suchosť a podráždenie spojivkovej membrány;
  • rozmazané videnie (krátkodobý dočasný účinok);
  • drogovej neznášanlivosti.

Niekedy sa môže vyskytnúť mierne podráždenie a pálenie, ale ak účinok trvá 1-2 minúty a nespôsobuje silnú bolesť, môžete pokračovať v liečbe.

Neexistujú žiadne systémové kontraindikácie spojené s ochoreniami a poruchami telesných systémov, ale nie sú predpísané na intoleranciu azelastínu, mladšie ako štyri roky a na infekčné ochorenia.

Majte na pamäti! Liek sa predáva v lekárňach bez lekárskeho predpisu a uvoľňuje sa v plastových fľašiach po 10 alebo 6 mililitroch.

Prípravok obsahuje nasledujúce látky a zložky:

  • voda na prípravu očných roztokov;
  • účinná látka azelastín;
  • benzalkóniumchlorid;
  • Valium;
  • hydroxid sodný;
  • sorbitol.

Náradie sa skladuje pri izbovej teplote (do 20 ° C).

Od momentu uvoľnenia sa môže utesnená liekovka skladovať až tri roky.

Po otvorení nádoby musia byť kvapky spotrebované počas nasledujúcich štyroch týždňov, zvyšné lieky musia byť zlikvidované.

Majte na pamäti! Alergodil má niekoľko analógov, ktoré majú podobný terapeutický účinok, ale môžu mať vlastné vlastnosti pri použití.

Viac informácií s týmito informáciami nájdete v návode na použitie.

Tieto očné roztoky zahŕňajú:

  1. OPATANOL.
    Môže sa používať od troch rokov na liečbu akýchkoľvek alergií, ktoré sa objavujú na orgánoch videnia.
    Dávkovanie pre deti a dospelých je rovnaké. Hlavnou účinnou zložkou liečiva je olopatadín.
    Je to inhibítor žírnych buniek, ktorý zabraňuje produkcii histamínu.
  2. Ifiral.
    Liek s membránovými stabilizačnými vlastnosťami, ktorý inhibuje mechanizmy tvorby histamínu.
    Môže sa podávať deťom vo veku od štyroch rokov, ale je kontraindikovaný u gravidných žien.
    Ififril sa neodporúča počas obdobia kŕmenia, pretože odborníci nemôžu s istotou povedať, či zložky lieku spadajú do materského mlieka.
  3. Gistimet.
    Látka založená na látke levokabastínu - blokátor histamínových receptorov.
    K dispozícii vo forme prostriedku na nazálnu aplikáciu a na instiláciu do očí.
    V druhom prípade sa odporúča od šiestich rokov.
    Ale používať tento nástroj pri liečbe detí s opatrnosťou, pretože príliš často prejavujú vedľajšie účinky vo forme bolesti hlavy a pálenia v očiach.
  4. Alomid.
    Liečivo je založené na lodoxamite. Je to stabilizátor membrány žírnych buniek, a keď sa instiluje, takéto bunky neprodukujú histamíny alebo sa významne znižuje počet histamínov.
  5. Zaditen.
    Najbližšie k mechanizmu účinku je analóg alergodilu, ktorý sa vyrába nielen vo forme kvapiek, ale aj vo forme tabliet a sprejov.
    Ketotifénová látka, ktorá interaguje so žírnymi bunkami, znižuje v nich syntézu histamínov, slúži ako aktívna zložka kvapiek.

Cena lieku v lekárňach v Rusku sa pohybuje medzi 440-480 rubľov. V zriedkavých prípadoch sa alergia predáva za 410 rubľov za fľašu.

V prípadoch, keď sa sekundárna infekcia začne vyvíjať počas liečby alergodilom, tento liek samotný nebude stačiť a nepomôže to ako antibakteriálna a najmä antivírusová látka.

Je to dôležité! Takéto situácie si vyžadujú dodatočnú konzultáciu s oftalmológom a odborník s najväčšou pravdepodobnosťou predpíše vhodnú antiinfekčnú liečbu a priebeh liečby alergodilom sa musí odložiť.

Treba mať na pamäti, že instilácie môžu viesť k malým nepríjemným vedľajším účinkom, ako sú:

  • rozmazané zaostrenie;
  • svrbenie;
  • pocit prítomnosti „piesku“ v očiach;
  • nedobrovoľné slzenie.

Tieto príznaky zmiznú asi za desať minút.

Ale ak vydržia dlhšie a spôsobia veľké nepríjemnosti, mali by ste sa poradiť s lekárom, aby ste liek nahradili podobným liekom.

V čase aplikácie alergie sa odporúča opustiť kontaktné šošovky a použiť okuliare ako alternatívu.

Ak je po instilácii potrebné kvapkať iné drogy - medzi nimi je potrebné udržiavať dobu asi pol hodiny.

„Očná alergia je môj neustály problém, najmä ak sa na jar nachádzam v prírode.

Ale ak sa mi podarilo zbaviť sa alergickej rinitídy, alergické prejavy na očiach ma trápili, kým som sa o tejto alergii nevedel.

Po instilácii necítim ten nepríjemný pocit, ktorý ma lekár varoval, ale moje oči takmer okamžite prestali svrbenie a svrbenie. “

Yaroslav Dmitriev, Ryazan.

„Z nejakého dôvodu som už v dospelosti mal sezónnu alergiu.

Jeho vrchol sa zvyčajne vyskytuje v máji, keď rastliny začínajú kvitnúť na dvore.

Experimentálne bolo možné konštatovať, že v boji proti alergiám mi môže pomôcť len alergodil, ktorý som prvýkrát získal pred tromi rokmi a odvtedy je to môj verný asistent, s ktorým sa nebojím obdobia kvitnutia. “

Natalia Apraksina, Iževsk.

Toto video predstavuje krátky prehľad o kvapkách alergénov:

Alergodil je jedným z mála liekov, ktoré majú mierny účinok a môžu pomôcť ako hlavné, dodatočné alebo profylaktické činidlo pre alergie.

Ale skôr, ako ho kúpite, je ešte lepšie zistiť od lekára, či je možné takýto liek použiť v každom konkrétnom prípade, pretože tento liek spôsobuje u niektorých pacientov aj vedľajšie účinky.

Allergodil, ch. kvapky

analógy

  • Azelastín (hydrochlorid azelastínu)

Dostupné v iných dávkových formách: nosný sprej.

Priemerná cena online *, 474 s.

Kde kúpiť:

Návod na použitie

Allergodil - kvapky na oči proti alergiám. Liek má silný a dlhodobý účinok a väčšina pacientov ho dobre znáša. Nežiaduce reakcie sa zriedkavo vyskytujú aj pri dlhodobom používaní.

svedectvo

Zariadenie určené na;

  • prevencia a liečba sezónnej a celoročnej alergickej konjunktivitídy a keratitídy;
  • zmiernenie podráždenia očí spôsobené alergénmi - zvieracími chlpmi, prachom, prachom atď.;
  • liečba infekčných očných ochorení (spôsobených chlamýdiami, adenovírusom, herpes vírusom atď.) - len podľa pokynov lekára.

Dávkovanie a podávanie

Alergodil si pochová oči. Štandardná dávka je 1 kvapka 2-4 krát denne.

Liek je vhodný pre deti. Pre terapeutické účely sa predpisuje pacientom vo veku od 4 rokov, v preventívnej liečbe je to 12 rokov. Dávky pre nich sú podobné ako u dospelých.

Liečba alergodilom pokračuje až do úplného odstránenia príznakov, pričom je povolené dlhodobé užívanie.

Na preventívne účely sa liek začína vdychovať do očí 2 týždne pred nástupom sezónnej exacerbácie.

Pred použitím lieku sa odporúča navštíviť lekára.

kontraindikácie

Alergodilné očné kvapky nemajú prakticky žiadne kontraindikácie. Neodporúča sa používať iba v dvoch prípadoch:

  • vek do 4 rokov;
  • precitlivenosť na zložky.

Tehotenstvo a dojčenie

Výrobca neodporúča používať Allergodil počas prvého trimestra tehotenstva a počas dojčenia.

Cieľom týchto odporúčaní je čo najviac zabezpečiť matku a nenarodené dieťa. Výsledky výskumu ukazujú, že aj pri viacnásobnom zvýšení denných dávok kvapky účinnej látky nevyvolávajú porušenie embryonálneho vývoja.

Vedľajšie účinky

Počas liečby liekom sú možné nežiaduce účinky očí:

  • exacerbácia citlivosti;
  • zalievanie;
  • bolesť;
  • svrbenie;
  • podráždenie;
  • zmena farby spojivkovej membrány;
  • pocit cudzieho tela;
  • suché sliznice;
  • blefaritída.

V zriedkavých prípadoch zaznamenaná suchá koža, pocit nedostatku vzduchu, porušenie chuti. Tieto príznaky vymiznú po vysadení lieku.

Interakcia s inými liekmi

Alergodil sa môže kombinovať s inými očnými kvapkami. V tomto prípade je potrebné dodržať interval medzi instiláciou prostriedkov do oka v intervale 15 minút.

Liek zvyšuje účinok glukokortikosteroidov, takže takéto kombinácie vyžadujú opatrnosť a lekársky dohľad.

Zloženie a uvoľňovacia forma

Liek sa vyrába vo forme očných kvapiek. V jednej fľaši s kvapkadlom - 6 alebo 10 ml. Zloženie 1 ml roztoku je nasledovné: t

  • Azelastín (účinná látka) - 0,5 mg;
  • hypromelóza - 10 mg;
  • sorbitol 70% - 666,66 mg;
  • hydroxid sodný - na pH 6;
  • benzalkóniumchlorid - 1,25 mg;
  • voda - do 10 ml.

Farmakológia a farmakokinetika

Antialergické a protizápalové vlastnosti liečiva v dôsledku účinkov azelastínu.

Pôsobí takto:

  • selektívne blokuje receptory histamínu;
  • spomaľuje uvoľňovanie látok sprevádzajúcich zápalový proces;
  • znižuje počet eozinofilov a buniek molekulárnej adhézie.

Pri pôsobení liečiva, svrbenia, trhania, nepohodlia, opuchu sliznice zmizne pocit prítomnosti cudzieho telesa.

Čas použiteľnosti

3 roky. Otvorenú fľašu je možné skladovať 4 týždne.

Podmienky skladovania

Miesto chránené pred deťmi, kde teplota nepresahuje 25 stupňov.

Lekáreň dovolenka

recenzia

(V komentároch uveďte svoj názor)

[su_quote cite = "Dmitry, Jaroslavľ"] Mám neustálu alergiu. Tablety pomáhajú zbaviť sa silného chladu a kvapky do očí musia byť kvapkané. Nedávno som sa dozvedel o Allergodil, bol som predpísaný novým lekárom. Oči prestali svrbiť a bolieť veľmi rýchlo. Necítil som žiadne vedľajšie účinky, aj keď som používal kvapky takmer nepretržite druhý rok. Neexistuje ani závislosť - účinok je stále silný. [/ su_quote]

[su_quote cite = “Yana, Dmitrov”]] Skúšal som veľa očných kvapiek pre alergickú konjunktivitídu, ale pomohol mi len Allergodil. Po 2-3 dňoch, moje edémy úplne ustúpili, tento nepríjemný pocit niečoho uviaznutého v mojom oku prešiel. Spočiatku som za lojalitu tiež upustil ďalšie kvapky, ale potom som opustil Allergodil sám. Je účinný a preto zvláda nepríjemné príznaky. [/ su_quote]

* - Priemerná hodnota medzi viacerými predajcami v čase monitorovania nie je verejnou ponukou.

Nechajte svoj názor na liek Zrušiť odpoveď

Najpopulárnejšie:

Bezplatná lekárska konzultácia

Bez triku. Nechajte svoju otázku v komentároch a špecialista na ňu odpovie.

Úplný zoznam (viac ako 150 položiek) s cenami, pravidelne aktualizovaný.

Identifikujte huby foto

Kedy ísť k lekárovi? Ponúkame, aby sme zistili, ako huba vyzerá v rôznych štádiách.

Je možné vyliečiť za 1 deň? Typy, ako sa vyhnúť infekcii, spôsoby prenosu, lieky.

Je možné vyliečiť za 1 deň? Typy, ako sa vyhnúť infekcii, spôsoby prenosu, lieky.

Ako odstrániť bradavice sami?

Bradavice u detí, papilomy a kondylomy u dospelých, aké je nebezpečenstvo ich odstránenia doma?

Drozd u žien

Thrush alebo vaginálna kandidóza je známa z prvej ruky každej inej žene.

Dermatitída: foto a popis

Je možné, že miesto na koži nie je vôbec huba. Porovnajte fotografie, aby ste si boli istí.

Ak je charakteristická vyrážka, potom musíte bežať k lekárovi, alebo aspoň do lekárne.

Mužská kandidóza

Z nejakého dôvodu sa zástupcovia silnej polovice ľudstva domnievajú, že drozd je výsadou žien, ale nie je to tak.

Ako liečiť huby

Zoznam liekov pre rôzne typy húb. Masti, krémy, laky, sviečky, tablety - porovnania, recenzie, náklady.

Test pre lekárov

Otestujte si svoje znalosti dermatológie, ak ste špecialista alebo študent.

Žiadne alergie!

lekárska referenčná kniha

Nosové aerodynamické spreje

Hlavná vec je, aby sa nedostali do falošného! A vyzerajú veľmi veľa. Akonáhle veľa spätnej väzby, že ľudia nemajú účinok alebo nos nosa. V USA je ešte pozoruhodnejšie...

2 years, 4 months ago Tamforstorn

Dlho som taký dobrý expert na lieky proti alergiám, že ja sám môžem takmer poradiť. A ak nie je divné v lekárňach veľa dobrých peňazí. Prečo som v...

2 years, 10 months Prevaids

Používam sprej viac ako dva roky. Veľmi sa mi páči, že nemá zápach a takmer žiadnu chuť. Dlhodobo trpím alergickou rinitídou, viac ako 10 rokov. Počas tejto doby som sa snažil...

2 years, 10 months ago Tarrest

Alergodil-drahý (to stojí za to) je nemecký liek, ktorý pomáha vyrovnať sa s príznakmi alergie veľmi dobre. Používam ho už 8 rokov, funguje to okamžite, vedľajšie účinky...

3 roky, 1 mesiac pred Closse

Trpím alergickou rinitídou, rozhodol som sa vyskúšať anti-histamínový sprej „Allergodil“, nerobil dobrý dojem, pretože po prvé, pre mňa sa ukázalo, že je to drahé (s ohľadom na...

3 years, 2 months ago Thesenfendarn

Moja dcéra má alergickú rinitídu, kýchanie, atď. Nie je lacný. Pshikali dvakrát alebo trikrát denne. Fľaša je určená na 60 dávok. Koná...

3 roky, 2 mesiace Mastirm

Moja dcéra mala často výtok z nosa, ale nejako som tomu nedala nijaký význam, no, ona je hlúpe, všetky deti v materskej škole sú choré. V dôsledku toho sme sa dostali k alergológovi a skontrolovali, ukázalo sa, že bol alergický na...

3 roky, 4 mesiace Wholosse

Nosová choroba je pre mňa každý rok bežnou vecou. Tak dlho, ako si spomínam, som vždy trpel nachladnutím a potom bol zápal vedľajších nosových dutín. Dokonca mi urobili defekty. Potom mi lekári dali...

3 roky, 7 mesiacov pred Hunderready

Všeobecne platí, že moja matka si ho kúpila pre seba z alergií, má veľa alergií, ale vzala ho špecificky z chladu z topoľových chuchvalcov. Povedala, že veľa pomáha. Tiež som sa rozhodol vyskúšať, tak...

3 roky, 9 mesiacov pred Sayingthere

ZÁVER -Kompletné kecy. Som šokovaný. Použil som IM na 9 dní, dokonca aj nákup 30 ml alergodínu (najväčší objem v lekárni). Po zilch, opačný účinok je položený tak sa pýtajú...

3 roky, 10 mesiacov pred Brish

Len minulý rok som sa dozvedel, že existujú lokálne lieky na alergickú rinitídu - spreje. Som alergický len na jar, Kromofarm (moja recenzia), ale…

3 roky, 11 mesiacov pred Fingere

Milujem rastliny veľmi, ale bohužiaľ, moje telo je také, že nemôžem vydržať rastliny, ktoré rastú v mojom meste vonku. Keď všetko začne rásť a kvitnúť na ulici, a všetky jar...

4 years, 1 mesiac pred Eriannere

nepomôže vôbec. Chcete odstrániť upchatie nosa z alergií, striekajú - ešte horšie. Všeobecne platí, že všetky položené, je nemožné dýchať. Aký druh antialergického spreja, z ktorého ešte viac...

4 years, 3 months ago Caskuld

Veľmi dobrý sprej, naozaj pomohol. Fľaše trvali mesiac. Prvé dni každý deň, o týždeň neskôr posypali jednu kvapku každý druhý deň.

4 years, 5 months ago Aftestly

Od detstva som trpel pollinózou - sezónnymi jarnými alergiami. Jedného dňa, keď stromy zjavne kvitli obzvlášť tvrdo, bol výtok tak silný, že som nemohol zaspať. Používam...

Pred 5 rokmi Untime

Alergia "na jar" ma začala trápiť od strednej školy. Niekoľko rokov som hrdinsky vydržal toto obdobie bez pomoci akýchkoľvek prostriedkov a potom som objavil sprej Allergodil. On je...

5 years, 1 month ago Thouteful

Môj syn trpí rôznymi alergickými patogénmi a reaguje na ne zle. Zvyčajne sa prejavuje vo forme upchatia nosa a kýchaním. Nedávno pridané nasledujúce...

5 years, 1 month ago Aimentenly

Podivné paradoxné reakcie, ale to je tak: po použití Allergodil, mám len všetky príznaky posilnené, môj nos špecificky položený, ak jedna nosná diera bola položená, potom po nej...

5 rokov, 5 mesiacov pred Deaderre

To prišlo v auguste, v čase sezónnych alergií. Moja alergia na peľ sa prejavila v škole a odvtedy, koncom augusta, začiatkom septembra, tentoraz neuveriteľného mučenia pre mňa...

5 years, 7 months ago Greyforeaff

Už v detstve ma začali trápiť alergie (alergická rinitída) na prach a niektoré pachy. To, čo som práve necítil pre seba (vrátane: Tavegila, ktorý spôsobuje hrozné Sonly...)

5 rokov, 9 mesiacov pred Patingolls

analógy

  • Neexistujú žiadne analógy, pôsobiaci in-in azelastín je obsiahnutý v spreji Momat Rino Advance.

Dostupné v iných dávkových formách: očné kvapky.

Viac: spreje a kvapky na nos z alergií.

Priemerná cena online *, 589 r. (10 ml)

Kde kúpiť:

Liek je určený na liečbu:

  • sezónna a pretrvávajúca alergická rinitída (vrátane sennej nádchy);
  • sezónna a pretrvávajúca rinokonjunktivitída;
  • príznaky vazomotorickej rinitídy (upchatie nosa, kýchanie, rinorea, post-nazálny syndróm).

Striekať sprej do nosových dutín, držať hlavu rovno. Dávky sa vyberajú v závislosti od ochorenia.

U alergickej rinitídy a rinokonjunktivitídy sa u detí starších ako 6 rokov au dospelých zistí, že striekajú 1 dávku do každej nosovej dierky dvakrát denne. Pri absencii očakávaného účinku sú deťom vo veku od 12 rokov a dospelým predpísané 2 dávky do každej nosovej dierky dvakrát denne.

Užívanie lieku by malo pokračovať až do úplného odstránenia symptómov ochorenia. Prostriedky sú vhodné na dlhodobé použitie. Maximálna dĺžka trvania liečby je šesť mesiacov, potom sa má urobiť prestávka.

Pri vazomotorickej rinitíde sú deťom vo veku od 12 rokov a dospelým predpísané 2 dávky do každej nosovej dierky dvakrát denne.

Liečba má pokračovať až do úplného odstránenia príznakov. Maximálne trvanie liečby je 8 týždňov.

Alergodil sa neodporúča, ak: t

  • precitlivenosť na zložky;
  • do 6 rokov, ak má dieťa alergickú rinitídu alebo rinokonjunktivitídu;
  • mladšie ako 12 rokov, ak má dieťa vazomotorickú rinitídu.

V priebehu pokusov na zvieratách nebol zistený žiadny dôkaz teratogénneho účinku liečiva, a to ani pri použití dávok, ktoré sú mnohonásobne vyššie ako terapeutické dávky. Štúdie u gravidných a dojčiacich žien sa však nevykonali. Preto sa neodporúča používať Allergodil kvôli riziku vedľajších účinkov.

Zriedkavo, s použitím lieku, dochádza k miernemu podráždeniu zapálenej sliznice nosa, ktorá je sprevádzaná charakteristickými príznakmi:

Tieto vedľajšie účinky vymiznú po zrušení Allergodilu.

Je extrémne zriedkavé u pacientov počas používania lieku:

  • alergie (urtikária, svrbenie a kožná vyrážka);
  • všeobecná slabosť;
  • závraty.

Tieto príznaky nie sú vždy vedľajšími účinkami lieku. Môžu byť tiež spôsobené samotnou chorobou.

Ak sa sprej zavádza nie rovnou hlavou, ale s chrbtom nakloneným nahor, môže dôjsť k horkej chuti v ústach. Pre niektorých to vyvoláva nevoľnosť.

Liečivo je dostupné vo forme nazálneho dávkovacieho spreja. Hnedý roztok je balený v 10 ml injekčných liekovkách s rozprašovačom.

Nástroj obsahuje nasledujúce komponenty:

  • azelastín (účinná látka);
  • Valium;
  • bezvodá kyselina citrónová;
  • dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného a;
  • dihydrát edetátu dihydrátu;
  • voda.

Účinnou zložkou lieku je azelastín, ktorý má na organizmus množstvo účinkov:

  • pôsobí proti histamínu - hlavnému alergickému provokatérovi;
  • eliminuje príznaky alergie;
  • stabilizuje membrány žírnych buniek;
  • interferuje s uvoľňovaním histamínu, krvných doštičiek, serotonínu a iných biologicky aktívnych látok;
  • znižuje priepustnosť kapilár a exsudáciu.

Liek znižuje svrbenie, kýchanie, upchatie nosa, výtok z nosa 15 minút po injekcii. Trvá najmenej 12 hodín. Systémový účinok spreja na telo je zanedbateľný.

Počas liečby Allergodilom musíte prestať používať lieky na báze alkoholu. V kombinácii s etanolom má azelastín silnejší účinok na centrálny nervový systém, čo zvyšuje riziko vedľajších účinkov.

Niekedy liek spôsobuje únavu a letargiu (tieto príznaky môžu tiež vyvolať základné ochorenie). Alkohol zvyšuje tieto javy. V takýchto prípadoch by ste mali dočasne upustiť od vedenia vozidla a pracovať s mechanizmami, ktoré si vyžadujú sústredenie pozornosti a reakcie s vysokou rýchlosťou.

3 roky. Otvorená fľaša je platná 6 mesiacov.

Uchovávajte mimo dosahu detí pri teplote 8 - 25 stupňov.

Nevyžaduje sa žiadny recept.

(V komentároch uveďte svoj názor)

Mám alergickú nádchu od detstva. Od prachu a silného zápachu začína hrozný výtok z nosa, kýchanie, nos sa mení na červeno a opuchnuté. Keď dôjde k zhoršeniu, som zachránený iba Allergodil. Rýchlo zastavuje výtok z nosa, zmierňuje upchatie nosa a znižuje zápal. Páči sa mi tvar spreja - pre mňa je to pohodlnejšie ako kvapky. Liek je drahý, ale jeho cena je plne odôvodnená. Cíti nemeckú kvalitu Christina, Cheboksary

Dlho som nezaobchádzal so sezónnymi alergiami a len som vydržal, kým som sa o Alergodile dozvedel. Už po prvej aplikácii prestáva nos nosiť. Výtok z nosa prechádza pár dní, ale mám veľmi silný. Prostriedky sú dosť dlho, pretože stačí urobiť 1 injekciu do nozdry Oleg, Ivanovo

Liečim syna Alergodila, ktorý má teraz 11 rokov. Na jar máme silnú alergiu, sprej ráno a večer. Po pol hodine môže syn opäť dýchať nosom a druhý deň už nie je zelený a stáva sa priehľadným. Týždeň prechádza výtok z nosa. Potom opakujeme liečbu podľa potreby Lena, Chabarovsk

* - Priemerná hodnota medzi viacerými predajcami v čase monitorovania nie je verejnou ponukou.

Ako sa prihlásiť a čo hovoria o drogách "Allergodil"? Pokyny, recenzie tohto nástroja budú uvedené nižšie. Z materiálov tohto článku sa dozviete aj o forme, v akej sa uvedený liek vyrába, o koľko stojí, aké má vlastnosti, či má vedľajšie účinky a kontraindikácie.

V súčasnosti je možné tieto lieky zakúpiť v týchto formách:

  • Očné kvapky "Alergodil." Ohlasy hovoria, že azelastín hydrochlorid je hlavnou zložkou tohto lieku. Obsahuje tiež pomocné zložky vo forme 70% sorbitolu, hypromelózy, benzalkóniumchloridu, edetátu disodného, ​​čistenej vody a hydroxidu sodného. Transparentné a bezfarebné 0,05% lieku sa predáva v plastových fľašiach s kvapkadlom (6 ml).
  • Sprej "Alergodil." Recenzia lekárov uvádza, že hydrochlorid azelastínu je tiež aktívnou zložkou tejto formy liečiva. Ako ďalšie látky sa používajú hypromelóza, bezvodá kyselina citrónová, dihydrát edetátu disodného, ​​čistená voda, dodekahydrát hydrogenfosforečnanu sodného a chlorid sodný. Transparentné a bezfarebné lieky je možné zakúpiť v sklenených fľašiach s rozprašovačom (10 ml).

Čo je to lokálna droga "Allergodil"? Ohlasy hovoria, že tento liek je selektívny blokátor receptora H1.

Podľa návodu má membránovo stabilizujúci a antihistaminický účinok, ako aj znižuje priepustnosť kapilár. Okrem toho tento liek zabraňuje uvoľňovaniu účinných látok zo žírnych buniek (napríklad serotonínu, histamínu, leukotriénu), ktoré spôsobujú bronchospazmus a rôzne alergické reakcie.

Aké vlastnosti má liek "Allergodil" (nosový sprej)? Posudky lekárov hovoria, že po jeho zavedení do nosa je jeho preťaženie výrazne znížené. Tiež eliminuje nosný výtok a alergické kýchanie.

Terapeutický účinok po použití lieku je pozorovaný po hodine. Súčasne je zaznamenané vymiznutie všetkých súvisiacich symptómov. Účinok lieku trvá 12 hodín alebo aj dlhšie.

Aké vlastnosti má liek "Allergodil" (očné kvapky)? Recenzia expertov ukazuje, že tento prípravok má pri očkovaní do očí protizápalový účinok. S ohľadom na systémové účinky sa prejavuje len mierne a len pri lokálnom použití.

Aké sú farmakokinetické ukazovatele lieku "Allergodil" (nosový sprej)? Recenzie hovoria, že so zavedením do nosa je biologická dostupnosť tohto lieku 40%. 3 hodiny v krvi dosahuje svoju maximálnu koncentráciu. Mimochodom, je to 8 krát nižšia, ako pri experimentálnom užívaní lieku vo vnútri.

U pacientov s alergickou rinitídou je koncentrácia lieku vyššia ako u zdravých ľudí.

Absorbuje sa lokálna droga Allergodil (očné kvapky)? Recenzia uvádza, že pri použití tohto lieku v dávke 1 kvapka štyrikrát denne, jeho maximálna koncentrácia v krvi dosahuje nízke hodnoty.

Aké sú indikácie pre nomináciu spreja pre alergikov? Hodnotenia odborníkov označujú nasledujúce stavy pacientov:

  • nealergická alebo takzvaná vazomotorická rinitída;
  • alergická rinitída mimo sezóny alebo sezónne.

Čo sa týka očných kvapiek, sú predpísané na nasledujúce patologické stavy:

  • sezónna alergická konjunktivitída;
  • ochorenia oka zápalového charakteru, ktoré majú odlišný pôvod, vrátane posttraumatického;
  • celoročná alergická konjunktivitída.

Aké stavy pacientov zakazujú používanie spreja Allergodil a očných kvapiek? Recenzia lekárov uvádza nasledovné kontraindikácie:

  • obdobie tehotenstva;
  • precitlivenosť pacienta na liek (na jeho zložky);
  • čas dojčenia;
  • zlyhanie obličiek (len pre nosový sprej);
  • vek dieťaťa do 6 rokov (len pre nosový sprej);
  • Vek dieťaťa je do 4 rokov (len pre očné kvapky).

Recenzia pacienta o tomto nástroji sa nachádza na samom konci článku.

Sprej nosový "Allergodil" má špeciálny dávkovací sprej, ktorý výrazne uľahčuje jeho použitie. Pred prvým použitím by sa liek mal niekoľkokrát nastriekať do vzduchu. Ďalej je požadovaná dávka potrebná na vstreknutie do každého nosného priechodu. Zároveň by mala byť hlava rovná (nie v obrátenej forme).

Pri rinokonjunktivitíde a alergickej rinitíde u dospelých a mladých pacientov (vo veku od 6 rokov) sa liek predpisuje v 1 dávke (to znamená jednorazovom stlačení nebulizéra) v každom nosnom prechode ráno a večer. V prípade potreby sa toto množstvo lieku môže zvýšiť (deti po dosiahnutí veku 12 rokov) až 2 dávky v oboch nozdrách dvakrát denne.

Ako dlho sa má sprej aplikovať? Preskúmanie uvádza, že je potrebné používať tento liek až do ukončenia všetkých príznakov ochorenia. Môže sa používať po dlhú dobu. Sprej sa však bez prerušenia nesmie striekať dlhšie ako 6 mesiacov.

Pri vazomotorickej rinitíde sú dospelým a adolescentom (od 12 rokov) predpísané 2 dávky lieku v každom nosnom prechode ráno a večer. Sprej aplikujte prednostne, až kým sa všetky príznaky nezastavia. Trvanie nepretržitej liečby tohto ochorenia by nemalo byť dlhšie ako 2 mesiace.

Podľa inštrukcií je táto forma liečiva pochovaná v spojivkovom vaku.

Pri sezónnej alergickej konjunktivitíde u dospelých a mladých pacientov (od 4 rokov) sa predpisuje 1 kvapka do oboch očí ráno a večer. Ak je to potrebné, liek možno použiť až 4 krát denne. Pri vyššie uvedenej chorobe sa liek Allergodil používa nielen na účely liečby, ale aj na prevenciu.

V prípade sezónnej alergickej konjunktivitídy sú dospelí a dospievajúci (od 12 rokov) predpísaní 1 kvapku do oboch očí ráno a večer. Je tiež možné použiť až 4 krát denne.

Použitie očných kvapiek Allergodil môže spôsobiť nasledujúce nežiaduce reakcie: t

  • opuch a začervenanie;
  • zvýšené trhanie;
  • svrbenie;
  • podráždenie a bolestivosť;
  • krvácanie do oka;
  • poruchy zraku;
  • pocit cudzieho tela;
  • blefaritída;
  • suché oči.

Systémové prejavy tejto formy lieku sú veľmi zriedkavé. Najčastejšie z nich sú problémy s defekáciou a ťažkosti s dýchaním.

Čo sa týka nazálneho spreja, môže spôsobiť nasledujúce nežiaduce účinky:

  • krvácanie z nosa;
  • kýchanie, pálenie a svrbenie v nose;
  • pruritus a vyrážka;
  • slabosť a závrat;
  • nevoľnosť v dôsledku nosohltanu (len so zavedením lieku s hlavou vrhnutou dozadu);
  • gastralgia a sucho v ústach;
  • tesnosť na hrudníku.

Cena tohto lieku závisí od výrobcu. Priemerná cena nosového spreja sa pohybuje okolo 370-610 rubľov. Pokiaľ ide o očné kvapky, ich cena je asi 320 rubľov.

Ak porovnáte dve formy lieku "Allergodil", potom nosový sprej má výhodu. Je hospodárnejšia, rovnomerne rozložená na slizniciach a ľahko sa používa.

Pomocou tejto formy, môžete vytvoriť pomerne vysoké koncentrácie lieku v centre pozornosti. Dôkazom toho sú správy väčšiny pacientov.

Nosový sprej má rýchly a dlhodobý účinok. Pacienti ho tiež dobre znášajú a vykazujú vysokú účinnosť aj pri nízkych dávkach.

Pokiaľ ide o kvapky, sú tiež populárne, ale len pre tých, ktorí majú problémy s očami.

Viac Informácií O Vízii

Irifrin: Návod na použitie pre očné kvapky

Irifrin je sympatomimetikum (liek s alfa-adrenomimetickým účinkom), ktorý sa používa v oftalmológii lokálne (externe) na dilatáciu žiaka, zužovanie ciev a znižovanie vnútroočného tlaku....

Amblyopia oči - príznaky a liečebný program

Amblyopia je porucha zraku spôsobená funkčnými poruchami vizuálneho analyzátora, ktoré nie je možné korigovať kontaktnými šošovkami a okuliarmi.V inom sa ochorenie nazýva „lenivé oko“ alebo syndróm „matného oka“....

Hrustalin - droga pre oči. Pokyny, čítanie, posudky a analógy

Hrustalin - očné kvapkySpomedzi liekov, ktoré sú predpísané na prevenciu a liečbu zmien v tkanivách oka súvisiacich s vekom, sú očné kvapky Hrustalinu trochu oddelené....

Sietnicové tyče a kužele - štruktúra a funkcia

Kužele a tyčinky patria k receptorovému zariadeniu očnej gule. Zodpovedajú za prenos svetelnej energie jej premenou na nervový impulz. Ten prechádza vláknami optického nervu v centrálnych štruktúrach mozgu....